BIVAK ESSEN 2017: Wim's Angels

Afscheid

Met dit laatste verslagje over het kamp sluit ik ook mijn carriere als VB van de Chiromeisjes Lennik af. Ik ben zes jaar lang Volwassen Begeleider geweest en heb dit zeer graag gedaan ook. Het is de ideale manier om langer jong te blijven, actief bezig zijn met de jeugd. Het vraagt veel energie en inzet maar je krijgt er ook enorm veel van terug. Ik heb samengewerkt met meer dan 30 leidsters doorheen die jaren. Het engagement van die jong-volwassenen, hun inzet en gedrevenheid voor zoveel kinderen gedurende het werkjaar met als topmoment het jaarlijkse bivak, vallen niet te onderschatten en verdienen alle lof. Ik ben dan ook zeer blij om na een bivak zo veel ouders een welgemeende dank u te horen zeggen aan de leiding want dit verdienen ze echt.

Daarnaast heb ik ook altijd kunnen rekenen op de hulp van de kookouders. Ook dankzij hen heb ik mijn taak als VB altijd graag gedaan. Net zoals bij een leidingsploeg telkens leidsters afscheid nemen en nieuwe leiding bijkomt, veranderen ook de kookploegen in de loop der jaren. Ook hier stel ik met plezier vast dat veel ouders zich willen inzetten voor de Chiro. De Chiro is niet zo maar een hobby: Chiro is niet voor even, maar voor het leven!

Ik ben er zeker van dat Chiromeisjes Lennik ook de volgende jaren verder zal bloeien en groeien, gedragen door generaties enthousiaste leidsters en nieuwe VB. Ook de nieuwe VB zal kunnen rekenen op de steun en hulp van kookouders- blijvers en nieuwe- en van de ouders in het algemeen.

Ik trek de deur dicht met een gerust gemoed en een zeer positief gevoel. Een dikke kus aan alle leidsters, een handshake aan alle leden en een dikke dankuwel voor alle toffe momenten!

Wim

Dag 10 en 11

Enkele Aspi's bouwen het kampvuur samen met kookouder Frank. Ondertussen breken de andere Aspi's samen met de VB de tenten af, Tiptiens en Tippers kuisen de zeilen... De kookouders bereiden een lekkere barbecue.

De Pikkers worden ontmaskerd en gestraft. Ook nu zijn de weergoden mild en kan het kampvuur gewoon buiten doorgaan. De Angels slagen in hun missie en vinden de toverdrank.

Elke afdeling heeft een liedje of dankwoordje voor de leiding gemaakt. De leden krijgen een cadeautje als aandenken aan dit geweldig bivak.

Voor de laatste keer krijgen jullie hier een kleine selectie van alle foto's die genomen zijn tijdens het kamp. De rest van de foto's zullen getoond worden tijdens de "Dia-avond" die later dit jaar zal plaatsvinden.

Foto's: https://photos.app.goo.gl/BPVl2BRXhBTErxEJ2

Dag 8 en 9

Ochtendturnen, elk op zijn eigen ritme.

Switch: leiding verandert van afdeling.

Het bivak nadert zijn einde. De pikkersmand raakt steeds voller. De rechtbank hoort de beklaagden en de getuigen.

We krijgen groen licht voor het kampvuur. Hopelijk zijn de weergoden ons vandaag ook gunstig gezind. Gisterenavond is een hevig onweer dichtbij gepasseerd maar bij ons is er gelukkig geen druppel gevallen, alles voor onze Noorderburen...

Foto'shttps://photos.app.goo.gl/ihgJSNJewesGuN6k1

Dag 7 en 8

De oudsten zitten ergens te lande, weg van het kamp, samen te genieten van hun vrijheid. Voor de jongsten wordt het Casino geopend! Galakledij, gokken, geld en drank!

Vrijdag, dag 8 vertrekken zij op Trektocht. 's Avonds komen alle afdelingen moe maar voldaan terug en zoals de traditie het voorschrijft serveren de kookouders lekkere spaghetti!!!

Foto's: https://photos.app.goo.gl/Ho8vWVOsoVgp3TsE2

Dag 6 en 7

Dag 6 was perfect getimed! Van 's morgens vroeg was de zon van de partij. Deze dag stond in het teken van waterpret 2.0!! Schuiven op een band of gewoon zonder, iedereen gleed van zes meter hoog het zwembad in. Dé waterratten en stuntvrouwen van de Chiromeisjes zijn zonder twijfel Tiptiens Lara en Amber. Onder hun tweetjes goed voor minstens 100 salto's!!

Dag 7: Aspi's en Tiptiens vertrekken op Tweedaagse. Op het kampterrein zien we Supervrouwen, artiesten, kwissers, kleine vuile meisjes...

Morgen gaan de Drimmels, Speelclub, Kwiks en Tippers op trektocht.

Foto's: https://photos.app.goo.gl/njI3ePw4pIQvkGO63

Dag 5 en 6

Onze Drimmels zijn er!!! De eerste nacht samen slapen op een veldbed. Allemaal zijn ze deze morgen wakker geworden, klaar om er in te vliegen.Ze zitten al mee in het Jeunessenwoud met de Angels. Vandaag is de zon ook opnieuw van de partij. Gelukkig maar want de afscheidnemende kookploeg heeft voor een verrassing gezorgd! Schuiven maar!

Foto's: https://photos.app.goo.gl/T5KKuPrcjFNUDOOK2

Dag 4-5

Wim's Angels zijn in blijde verwachting.... van de komst van de DRIMMELS!!! 

Straks komen er 21 frisse krachten bij. De zoektocht in het Jeunessenwoud zal veel vlotter verlopen.

Ondertussen wisselen regenbuien en wolken en periodes van zon elkaar af. Een typisch Belgische zomer zoals Frank en Sabine het zouden zeggen. De pret is er niet minder om.

Foto's: https://photos.app.goo.gl/8m3hkTtUiNWDIchY2

Dag 3-4

Samen met de professor en co trotseren de Angels de gevaren( en ook de weergoden! ).

Terwijl de kookouders en VB al enkele uren in de weer geweest zijn om de tenten degelijk te installeren, kunnen de meisjes zich helemaal uitleven in hun spelletjes. Een cursus tenten opzetten zou volgend jaar niet misstaan.

Ondertussen is het Aspi-dag: Onze aspi's zijn voor enkele uren leidster bij Speelclub, Kwiks en Tippers. Met veel enthousiasme en goed voorbereid zijn ze er ingevlogen! De zon is zelfs opnieuw van de partij.

Foto's:https://photos.app.goo.gl/FBmoSJ4v69Mc4ml93

Dag 1-2

Wim's Angels zijn begonnen aan hun tocht naar het Jeunessenwoud. Stralende zon en ook al eens een bui. Meer moet dat niet zijn!

Hier verloopt alles prima. Misschien volgen er straks nog een aantal foto's.

https://photos.app.goo.gl/lHIrrsczizyyUY9g1